Gevulde Paprika’s met Homemade Guacamole

Even genoeg van al die #fitgirl vetvrije gerechten? Dan is dit Mexicaanse gerecht misschien wel iets voor jou!

Wat heb je nodig voor de gevulde paprika’s?

Benodigdheden voor 3-4 personen:

  • 6-8 paprika’s
  • +/- 500 gram (runder)gehakt
  • 1 ui
  • 1 blik kidneybonen
  • 1 blik maiskorrels
  • 1 grote pot salsa (medium hot)
  • 1 pakje taco mix
  • 250 gram geraspte kaas
  • +/- 1 kop gekookte rijst

Andere benodigdheden: koekenpan en ovenschaal

IMG_20160331_165354

Bereiding:

Snijd de bovenkant van de paprika’s en plaats ze 20 minuten in een voorverwarmde oven op 170˚C. Bak ondertussen het gehakt bruin in een ruime koekenpan en voeg tijdens het bakken de taco mix toe.

IMG_20160331_174955  IMG_20160331_175144

Als het gehakt mooi bruin is, is het tijd om de in blokjes gesneden ui erbij te gooien. Wacht tot de ui glazig is geworden en voeg vervolgens de bonen, mais, rijst en salsa toe en laat op laag tot middel vuur staan. Na een paar minuten mag als laatste stap de helft van de kaas erbij gevoegd worden. Roer goed door en haal de pan van het vuur.

IMG_20160331_180115  IMG_20160331_180751

Vul de paprika’s met de vulling, besprenkel de bovenkant met wat overgebleven kaas en plaats voor 10-15 minuten in de oven (170˚C).

Serveer de paprika’s met een flinke smak guacamole (kijk hieronder voor een recept) en crème fraîche er bovenop. Voor een special touch kun je het gerecht nog afmaken met wat nachochips.

Wat heb je nodig voor homemade guacamole?

  • Twee rijpe avocado’s
  • Rode ui fijngesnipperd
  • Limoensap
  • Knoflook(poeder)

Er zijn veel manieren om zelf guacamole te maken. Dit recept gebruikt rode ui om wat pittigheid aan de dip toe te voegen, maar je kunt de ui ook weglaten voor een meer neutrale smaak, of juist meer ingrediënten (tomaat, bonen) toevoegen.

Bereiding: snijd de avocado’s doormidden, verwijder de pit en lepel de groene kern eruit. Doe de inhoud in een kom en prak fijn met een vork. Voeg de rode ui, het limoensap (halve limoen óf uit een flesje) en de fijngesneden knoflook (knoflookpoeder is makkelijker, maar minder lekker) toe en meng de inhoud door elkaar. Naar eigen smaak (ben vooral niet te zuinig) peper en zout toevoegen. Nog niet pittig genoeg? Voeg een klein beetje cayennepeper toe.

IMG_20160331_165544  IMG_20160331_171231

¡Buen provecho!


Over Juul van der Vorst

toon alle berichten

Begon ooit als de Benjamin van Nultweevier.nl, maar voelt zich inmiddels de opa van de redactie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*