[Nultweevoer] Kaasfondue

Dit recept is niet alleen cheesy, maar ook nog eens super easy! Binnen +/- 5 minuten heb je jouw zelfgemaakte kaasfondue op tafel.

Als zoon van een échte kaasboer ben ik opgegroeid met ons gele trots: kaas. Het gebeurt dus niet vaak dat mijn hoofdgerecht niet bedekt is met een royale laag kaas. Ondanks de toch ietwat hoge prijs van kaas, staat het in mijn bescheiden studentenbestaan nog steeds bovenaan mijn boodschappenlijstje. Je moet jezelf toch ook wel eens verwennen. Daarom wordt dit recept niet gepresenteerd als studentikoos, maar studentikaas.

Wat heb je nodig? (4 personen)

– 2 zakjes geraspte kaas van 250gram
– 200gram zuivelspread
– 50ml slagroom
– 1 flesje bier

Koop verder alles wat lekker is om in de kaas te dippen.
Denk bijvoorbeeld aan: stokbrood, tortillachips, worst, paprika en tomaatjes.

Hoe ga te werk?

Aangezien de kaasfondue zelf snel klaar is, is het aan te raden eerst het dipgerei in de juiste vorm te snijden.
Vervolgens pak je een pan en zet deze met bier erin op het vuur en laat het kort sudderen. Voeg de zuivelspread en slagroom in delen toe en roer totdat de zuivelspread gesmolten is. De laatste stap is het toevoegen van de kaas en roer door tot het glad oogt.

kaasfondue

Naar eigen smaak kan je nog experimenteren met het toevoegen van andere soorten kaas (e.g. gorgonzola), kruiden en pepertjes om het op te spicen. Say Cheese!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*