[Nultweevoer] Lasagna

Hét studentenrecept voor de lekkerste lasagna.

Iedere student moet een goede lasagna kunnen maken. Dit recept is daarom onmisbaar en bevat ook nog eens een geheim ingrediënt: gegrilde paprika. De voorbereidingen duren zo’n 20 minuten (iets langer als je je net als ik in je vinger snijdt), maar daarna kun je 50 minuten lang genieten van een heerlijke geur die uit de oven komt.

Wat heb je nodig? (4 personen)

  • Pak lasagnebladen
  • 250 gram mozzarella
  • 1000 gram pastasaus/tomatenpuree
  • Courgette
  • Wortel
  • Ui
  • Twee teentjes knoflook
  • (Vega)gehakt
  • Potje gegrilde paprika
  • Italiaanse kruiden

Er gaan dus best veel ingrediënten in deze lasagna, maar laat je er niet door afschrikken. Ga lekker aan de slag in de keuken, het resultaat is het helemaal waard!

Hoe ga je te werk?

Bak het uitje en de teentjes knoflook. Gooi er daarna gehakt bij.
Snijd ondertussen de courgette, de wortel en de gegrilde paprika. Als het gehakt gaar is, kan de groente ook in de pan. Voeg als laatst de pastasaus toe en breng het geheel op smaak met Italiaanse kruiden.
Nu kun je de lasagne gaan maken: begin met een laag saus, dan een laag gegrilde paprika en vervolgens lasagnebladen. Dit kun je een paar keer herhalen, afhankelijk van hoeveel lagen je wil hebben. Ten slotte gaat de ovenschaal 50 minuten in de oven op 180 graden. Ondertussen heb jij mooi tijd om de afwas te doen, want na het eten ben je in foodheaven.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*


*