[Nultweevoer] Magnetronlasagne in een mok

Dat de magnetron de beste vriend van de student is, wisten we natuurlijk al lang. Niet alleen warmt deze trouwe keukenvriend de ingevroren avondmaaltjes van je moeder op, je tovert er ook met alle gemak de lekkerste taartjes uit. En vanaf nu zelfs ook lasagne.

Oké, toegegeven: er gaat niets boven een traditionele lasagne uit de oven. Maar om ook op avonden waarop je weinig tijd hebt je lasagne-cravings te stillen is dit een perfect alternatief. Binnen tien à vijftien minuten smul jij van een avondmaaltje uit een mok dat er echt prima mee door kan en je bovendien een hoop afwas bespaart.

Wat heb je nodig?

  • Lasagnebladen, ongeveer 1,5 per persoon
  • Tomatensaus of tomatenblokjes uit blik
  • Een hand spinazie
  • Een paar eetlepels fetakaas/geitenkaas/van alles wat
  • Een bol mozzarella
  • Geraspte kaas
  • Italiaanse kruiden
  • Olijfolie
  • Peper en zout

En verder…

  • Een mok
  • Een magnetronbestendig schaaltje

Hoe ga je te werk?

Vul het magnetronbestendige schaaltje voor ongeveer twee derde met water. Breek de lasagne bladen in stukken (die later weer in je mok moeten kunnen passen) en leg ze in het water. Doe er een goede scheut olijfolie bij. Dit zorgt ervoor dat de lasagnebladen niet aan elkaar plakken straks. Zet het schaaltje in de magnetron op de hoogste stand voor ongeveer 3-4 minuten. Check tussendoor even of de bladen al zacht genoeg zijn geworden.

Maak ondertussen de tomatensaus op smaak met de Italiaanse kruiden, peper en zout. Doe alvast een bodempje in de mok.

Lasagne3 Lasagne2 Lasagne1

 

 

 

 

 

 

Als de bladen klaar zijn kun je je lasagne gaan bouwen. Haal voorzichtig (of met een vork) een paar lasagnebladen uit het schaaltje en doe ze in je mok, bovenop de tomatensaus. Zorg ervoor dat ze elkaar niet al te veel overlappen. Bouw vervolgens je lasagne met laagjes tomatensaus, spinazie, mozzarella en andere kaas. De spinazie hoef je overigens niet eerst te roerbakken, dit komt wel goed in de magnetron. Wil je vlees toevoegen aan je lasagne? Zorg dan dat je dat wel even van tevoren gaart. Eindig met een laag lasagnebladen en geraspte kaas.

Zet je mok vervolgens ongeveer 4 minuten in de magnetron. De kooktijd kan per magnetron verschillen, dus check af en toe even hoe lang ‘ie nog moet. Om dit magnetronprakkie toch nog een beetje fancy te maken leg je er nog een paar blaadjes basilicum op. Enjoy!


Over Simone Neeling

toon alle berichten

Schreef haar eerste artikel over computers, maar heeft daar eigenlijk bar weinig verstand van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*


*