Nultweevoer: Marokkaanse Kefta met courgette, ei en naanbrood

Met dit heerlijke Marokkaanse recept van tomaat, courgette, ei, naanbrood en specerijen waan je je in Mediterrane sferen.

Zon, zee, strand en overheerlijk eten. Ben jij ook zo toe aan de vakantie na de drukte van de tentamens? Las even een pauze in, want dit Marokkaanse recept is echt de moeite waard! De combinatie van groentes met specerijen zorgt voor een smaakexplosie in je mond. Het is makkelijk, gezond, niet duur én een keer wat anders dan de gebruikelijke studenten maaltijd. Redenen genoeg om het een keer te maken!

Wat heb je nodig? (4 personen)

  • Een pan
  • Een grote ovenschaal
  • 750 gram rundergehakt
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 uien
  • 2 blikken gepelde tomaat
  • Een middelgrote courgette
  • 4 Naanbroden koriander/knoflook
  • Een stukje gember
  • ½ bosje koriander
  • 1 theelepel komijn
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 (runder)bouillonblokje
  • 4 eieren
  • Olijfolie
  • Zout en peper

Bereiding

Verwarm de oven voor op 150 graden. Snijd de uien, de knoflook en de gember fijn en bak het in olijfolie. Vervolgens snijd je de courgette in kleine blokjes en bak je deze mee in de pan. Voeg daarna de gepelde tomaten toe en brokkel een bouillonblokje door het mengsel. Laat het even pruttelen en maak het af met wat peper en zout.

Kneed de komijn, de gehakte koriander en het paprikapoeder goed door het rundergehakt. Hiervan maak je kleine gehaktballetjes. Vervolgens bestrijk je de boden van de ovenschaal met de tomatensaus. Daarop leg je de gehaktballetjes. Tot slot voeg je de rest van de tomatensaus toe en daarna gaat het 40 minuten in de oven.

In de tussentijd kun je het maanbrood afbakken in een oven, maar het is ook mogelijk om ze in het broodrooster te doen. Na de eerste 20 minuten haal je de schaal uit de oven en breek je de 4 eieren in de schaal. Vervolgens gaat het weer 20 minuten in de oven en daarna is het gerecht klaar.

kefta

kefta


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

*