[Nultweevoer] Mini Key Lime Pies

Nultweevoer is op de Amerikaanse toer. Met deze week in de aanbieding: Mini Key Lime Pies.

Hoe kan je je meteorologische lente nou beter beginnen dan met deze lekkere frisse Oost-Amerikaanse taartjes? Ze bleken niet alleen geschikt om als birthday boy te serveren aan je gasten, maar ook als dessert om je familie en friends mee te trakteren. Daarnaast zijn ze ook nog eens eenvoudig te maken!

Wat heb je nodig?
Voor 6 taartjes

  • 5 ½ eetlepels limoenrasp
  • 125 milliliter limoensap (3-4 limoenen)
  • 4 eierdooiers
  • 400 gram gecondenseerde melk
  • 15 biscuitjes
  • 40 gram suiker
  • 75 gram boter
  • 250 ml slagroom
  • 30 gram poedersuiker

Verder heb je nog nodig: een muffinbakvorm en een mixer.

 Hoe ga je te werk?

Voordat je kan beginnen met bakken en mixen verwarm je de oven voor op 165 graden en vet je de muffinbakvorm goed in.

keylimepies2Voor het maken van het kuipje laat je al je frustratie los op de biscuitjes tot ze helemaal verpletterd zijn. Smelt de
boter in een pan en voeg dit samen met de suiker toe aan de verplette koekjes. Roer alles door elkaar tot de koekkruimels vochtig zijn. Verdeel het mengsel over 6 muffinbakvormen en druk goed aan. Vergeet niet dat de zijkanten ook goed bedekt moeten worden; het moet immers een soort kuipje worden. Bak dit voor ongeveer 10 minuten in de oven en laat vervolgens rusten.

 

keylimepies4Voor de vulling rasp je eerst ongeveer 3 limoenen. Doe 4 ½ eetlepel limoenrasp (dus niet alles) samen met de eierdooiers in een komen mix deze tot een lichtgroene massa. Mix vervolgens de gecondenseerde melk en het limoensap er doorheen and let nature do the rest. Als je het mengsel lang genoeg laat rusten verandert het vanzelf van een vloeibaar goedje in een dik beslag (dit duurt een paar minuten).

 

keylimepies5Als je beslag mooi dik is geworden verdeel je het over de 6 muffinbakvormpjes tot je zelfgemaakte koekcupjes goed gevuld zijn. Stop dit vervolgens in zijn geheel in de oven voor ongeveer 17 minuten. Laat het afkoelen tot kamertemperatuur en zet het tot slot 2-3uur in de koelkast.

 

 

Voor de finishing touch klop je de slagroom op en voeg je beetje bij beetje de poedersuiker toe. Als je de slagroom hebt opgeklopt roer je er nog ongeveer 1 eetlepel limoenrasp doorheen.

Top je taartje af met de slagroom, geef jezelf een schouderklopje en tast toe. Enjoy!

keylimepies6


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*