[Nultweevoer] Nacho’s

Je kent het wel: weinig geld, grote honger en niet zo veel tijd om een lekker gerecht op tafel te zetten. Opgelet studenten, want bij dit recept ben je aan het juiste adres!

Er zijn van die avonden dat alles mis lijkt te gaan. Zo ook die ene woensdag waarbij mijn huisgenoten en ik nog steeds niets op tafel hadden staan en de kijkavond toch echt binnen veertig minuten van start zou gaan. Zonder rijk gevulde portemonnee en met een ongekende honger gingen wij de grote uitdaging aan. Zo stonden in een handomdraai deze overheerlijke nacho’s op tafel!

Wat heb je nodig? (4 personen)

  • 500 gram rundergehakt
  • 1 zak tortilla chips (200 gram)
  • Een bakje kruidenroomkaas (150 gram)
  • 300 gram maïs
  • 1 ui
  • 1 paprika
  • 400 gram kidneybonen of chilibonen (250 gram uitlekgewicht)
  • 1 teentje knoflook (liefst vers, maar knoflookpoeder kan ook)
  • Chilisaus
  • 200 gram geraspte jonge kaas
  • Zout
  • Peper
  • Paprika poeder
  • Cayennepeper (optioneel)

Hoe ga je te werk?

Snipper de ui en bak deze in een pan met olijfolie. Voeg daarna de fijngesneden knoflook toe. Vervolgens bak je het rundergehakt mee tot het een mooie bruine kleur krijgt. Intussen snijd je de paprika. Voeg de paprika vervolgens samen met de maïs en de chilibonen toe aan het gehakt en bak even mee. Tot slot maak je het mengsel af met wat zout, peper en paprikapoeder. Mocht je het gerecht nog niet spicy genoeg vinden, dan kun je eventueel nog wat cayennepeper toevoegen.

Het mengsel verspreid je over een of meerdere ovenschalen. Bedek het mengsel met een laag tortilla chips. Daar bovenop verspreid je de chilisaus en de kruidenroomkaas. Tot slot strooi je de geraspte kaas eroverheen. Doe de ovenschaal ten slotte ongeveer 10 minuten in de oven (200 graden).

nacho's

Smullen maar!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*