[Nultweevoer] Oreo Cheesecake

Hoe kan je cheesecake nog lekkerder maken? Het antwoord bleek simpel. Voeg het koekje der koekjes toe: Oreo!

Je moet even geduld hebben tot je je masterpiece kan opeten, maar het is het he-le-maal waard!

Wat heb je nodig?

– 35 Oreo’s
– 25 gram boter
– 400 gram MonChou
– 125 ml zure room
– 70 gram suiker
– 1 ei & 1 eigeel
– ½ theelepel vanille extract
– Snufje zout

Trek verder een bakvorm (20×20 cm), mixer, blender/keukenmachine en bakpapier uit de kast.

Hoe ga je te werk?

Allereerst tref je een aantal voorbereidingen voordat je echt aan de slag kan gaan. Zo moet je de oven op 165 graden voorverwarmen. In de tussentijd knip je een vel bakpapier zo, dat het aan twee kanten over de bakvorm hangt. Op deze manier kan je de cheesecake er gemakkelijk uittillen wanneer hij klaar is en blijft hij niet aan de bodem of zijkanten plakken.

20160206_133925

Vervolgens begin je met het maken van de bodem. Stop ongeveer 24 Oreo’s in de blender of keukenmachine en maal deze helemaal fijn. Smelt de boter in een pan en voeg deze toe aan de fijn gemalen Oreo’s. Roer door elkaar tot de koekjes goed vochtig zijn. Verdeel de koekjes gelijk over de bakvorm en druk het goed plat. Stop de bodem 10 minuten in de oven en laat het vervolgens rusten terwijl je de oven aan laat staan.

20160206_133330     20160206_134200

Nu kan je gaan beginnen aan de ‘cheese’. Mix de MonChou luchtig en romig. Voeg de suiker toe en mix dit nog even goed door elkaar. Vervolgens mix je de zure room, vanille extract en zout er goed doorheen. Voeg het ei en eigeel er nog aan toe en mix het tot een gladde massa. Onder het motto ‘meer Oreo = meer beter’ breek je de rest van de Oreo’s (in ons geval 12) in stukjes. Tip: met een schaar kan je de koekjes gemakkelijk in stukjes knippen. Roer de stukjes koek door het mengsel heen en verspreid het mengsel gelijk over de hemelse Oreo-bodem in de bakvorm.

20160206_134944     20160206_135654

20160206_140801     20160206_141511

Stop de cheesecake ongeveer 40 minuten in de oven tot de randjes stevig zijn en het nog een beetje zacht is in het midden. Laat de cheesecake hierna 1 uur afkoelen buiten de oven. Ten slotte zet je de cheescake voor minstens 3 uur in de koelkast. Nu is het enkel nog een kwestie van geduld… Dus pak een boek, kijk een serie of doe een dutje en voordat je het weet is het tijd om die bad boy uit de koelkast te halen. Snijd de kantjes (waar geen bakpapier zit) los en til hem voorzichtig inclusief het bakpapier eruit. Enjoy!

In plaats van Oreo’s kan je natuurlijk allerlei andere koekjes gebruiken. Ook kun je, naast koekjes, ook fruit of chocolade over of door de MonChou mix gooien. Go crazy! De wereld ligt aan je voeten!

Oreo hoofdfoto

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*