Bienvenido a Almería!

Als je van zon, zee, strand en tapas houdt, dan is Almería de perfecte stad om te studeren. Colleges tot 14.00 ’s middags en daarna siësta houden op het strand; dat is het studentenleven in de zonnigste stad van Europa!

De stadIMG_0374
Almería ligt in de zuidelijkste regio van Spanje, Andalusië, op ongeveer twee uur rijden van Málaga. De
stad heeft veel te bieden op cultureel gebied, maar is ook een prima uitvalbasis om andere steden als Granada, Cordoba, Málaga en Sevilla te gaan verkennen. Zoals al eerder vermeld, is Almería de stad met de meeste zonuren van Europa. Het is dan ook een heerlijke stad om te overwinteren. Almería is (vooral vergeleken met Málaga en Granada) geen toeristische stad. Als je je Spaans goed wilt oefenen, is dit dus de ideale stad om naar toe te gaan.
De Universidad de Almería (UAL) ligt een kwartiertje fietsen vanaf het centrum aan zee. Vanwege het weer en de goede fietspaden is het ideaal om vanaf de stad naar de uni te fietsen, maar er rijden ook meerdere lijnbussen. De campus is klein en overzichtelijk, waardoor je gemakkelijk je weg vindt.

ESN Almería
Elk semester komen er studenten uit heel de wereld studeren in Almería. De meeste studenten wonen in de wijk ‘Zapillo’ met appartementen direct aan het strand. De ESN organiseert veelvuldig activiteiten, zoals een introductieweekend, vele feesten en verschillende excursies, waar je voor weinig geld aan deel kunt nemen.

Je moet hierheen, want:
UitgaanIMG_0325
Almería is een van de goedkoopste steden van Spanje. Als je bij een tapasbar een drankje besteld, mag je daar gratis een tapas bijuitzoeken. Je eet er dus heerlijk voor maar een paar euro! In de stad heb je veel verschillende barretjes en discotheken. In de meeste cafés is het pas laat druk (rond 03.00), omdat iedereen laat van tafel komt en laat de kroeg in gaat. Het voordeel is dat de cafés tot vroeg in de ochtend open zijn! Over het algemeen zijn de prijzen van de drankjes iets goedkoper dan in Nederland.

Uitstapjes
Het openbaar vervoer van Almería is goed geregeld, waardoor je gemakkelijk met de trein naar Granada kunt. Ook Málaga is goed bereikbaar met de bus. Een binnenlandse vlucht naar bijvoorbeeld Madrid of Barcelona is goedkoop en goed te doen vanaf het vliegveld van Almería. Daarnaast kun je ook nog met de boot naar Marokko. Genoeg keuze dus!

WoonruimteIMG_1200
Het is niet lastig om een woonruimte te vinden. Aan bijna elke lantaarnpaal op de boulevard hangen briefjes waarop een kamer wordt aangeboden. Vaak deel je dan een appartement met twee of drie andere studenten. Voor nog geen 250 euro per maand, heb je een kamer direct aan de boulevard met uitzicht op zee.

Ben  je nieuwsgierig geworden? Kijk dan dit filmpje om een idee te krijgen van de stranden van Almería.

Dit verslag is geschreven door Anke Roelen. Zij deed een minor Spaanse taal en cultuur aan de Universidad de Almería.