KIA ORA AUCKLAND

Auckland, ook wel bekend als City of Sails, is de grootste stad van Nieuw-Zeeland. Het kost wat reistijd, maar de ruim 23 vlieguurtjes zijn de reis naar de grootste stad van Aotearoa, het land van de lange witte lange wolk, zeker waard.

odg_auckland1De stad
Met ruim 1,2 miljoen inwoners woont bijna een derde van de vier miljoen tellende Nieuw-Zeelandse bevolking in Auckland. Toch is het niet de hoofdstad. De stad is gebouwd op 53 (uitgedoofde) vulkanen en is één van de meest uitgestrekte steden ter wereld. Dankzij het milde klimaat, de twee havens, de vele eilandjes  en strandjes rondom en in Auckland, is er altijd wel wat te beleven in de stad.

Auckland International
De grootste universiteit van Nieuw-Zeeland en Auckland is de Auckland University (AUT), waarvan de campus op een steenworp afstand ligt van het centrum. De andere universiteit is de Massey University, die in het noorden van Auckland gevestigd is. Daarnaast zijn er tal van internationale scholen waar (Engelse) taalcursussen worden gegeven. Auckland is een internationale stad en dit komt onder andere tot uiting in de bevolking. Er leven niet alleen Kiwi’s en Maori’s in Auckland, maar ook veel bewoners van de Pacifische Eilanden en Aziaten.

Je moet hierheen, want:
Uitgaanodg_auckland2
Queenstreet is de meest bruisende straat van de stad en in de omgeving van deze straat zijn vele clubs en bars te vinden. Sla zeker de zijstraat Vulcan Lane niet over, hier zitten veel gezellige bars en clubs. Daarnaast kan je rondom de Auckland Harbour ook leuke clubs en kroegen vinden. Op zoek naar reizigers en backpackers? Drink dan een biertje in Fort Street. Een pint kost hier ongeveer acht Nieuw-Zeelandse dollars, wat neerkomt op ongeveer €4,60. Dit lijkt veel, maar in verhouding valt het best mee.

Uitstapjes
Nieuw-Zeeland is een prachtig land, het is net iets groter dan Groot-Brittannië. Op een woestijn na zijn alle verschillende landschappen te bewonderen in Nieuw-Zeeland. Van tropische regenwouden tot met sneeuw bedekte bergen en van gletsjers tot fjorden. Vanuit Auckland is het erg gemakkelijk om in de weekenden tripjes te plannen naar mooie plekken in de omgeving. In Auckland zelf is ook genoeg te doen. Zo kan je bungeejumpen van de Harbour Bridge, surfen op het strand van Piha, wijn proeven op Waiheke Island of gewoon relaxen op een van de vele strandjes of parken.

Woonruimte
In de omgeving van de Auckland University zijn verschillende studentencomplexen te vinden waar voornamelijk internationale studenten verblijven. Je zit hierdoor op loopafstand van de universiteit en de stad. De huurprijzen zijn in Auckland wel hoger dan in Nijmegen. Uiteraard heb je ook de mogelijkheid om bij een gastgezin te blijven, maar de voorkeur van de meeste internationale studenten gaat toch uit naar een eigen kamer.

Dit artikel is geschreven door Lotte van Weezel. Lotte liep voor 4 maanden stage bij Clever Bastards in Auckland, Nieuw-Zeeland.