WELCOME TO FLAGSTAFF!

Gelegen aan de historische Route 66 en met relaxte inwoners is Flagstaff een leuke plaats om naar toe te gaan om te studeren. Door de grote universiteit is het een echte studentenstad en zijn er veel voorzieningen voor studenten.

Flagstaff1De stad

Flagstaff heeft ongeveer 58.200 inwoners en ligt op ruim 2 kilometer hoogte. De stad is omgeven door de San Francisco Peaks en is voor de Hopi-stam in Arizona onderdeel van het reservaat. Kijk dus niet vreemd op als je veel Native Americans ziet. E zijn verschillende shoppingcentra en plaatsen waar je alleen restaurants kan vinden. De gebieden liggen best een eindje uit elkaar, dus als je Amerikaanse vrienden met een auto kan maken is dat mooi meegenomen. Mocht je niet zo’n vriend hebben, gaan er ook een aantal bussen die je kunt nemen.

Aan het hoogteverschil met Nederland zal je zeker in het begin moeten wennen. Je bent eerder moe, hebt verschrikkelijk dorst en je sportprestaties gaan flink achteruit. Na een tijdje trainen wen je hier gauw aan en heb je een betere conditie dan ooit. Wees wel voorzichtig met alcohol: door het hoogteverschil ben je na drie drankjes echt dronken!

Flagstaff internationaal

Hoewel Flagstaff nu niet de grootste stad van de Verenigde Staten is, zijn er wel veel internationale studenten die hier studeren. Gemiddeld komen er duizend internationale studenten per jaar naar de Northern Arizona University (NAU). De universiteit heeft een International House dat een paar keer per maand Culture Nights organiseert waarin verschillende landen en culturen worden belicht. Ook is er de International Club die uitstapjes naar omringende steden organiseert. Eenmaal per jaar is er de International Week waarin de internationale studenten centraal staan. Als buitenlander in Flagstaff word je direct welkom geheten en hoef je je geen zorgen te maken over gebrek aan contact. Als je zegt dat je Nederlander bent, heb je meteen gespreksstof voor een uur.

Je moet hierheen, want?flagstaff2

Uitgaan
Er zijn niet heel veel uitgaansgelegenheden in Flagstaff en je moet ook echt 21 zijn of een goed vals ID hebben om binnen te komen. Ben je eenmaal binnen, dan zijn de dollar nights bij Maloneys goed te doen, kun je tot negen uur op woensdag in The Green Room terecht voor Quarter Drinks en is het gezellig in Collins. Karaoke zing je in Granny’s Closet en voor eten kun je 24/7 wel ergens terecht. Wees wel voorzichtig met de frat-parties. Deze worden vaak al vroeg opgerold door de politie en als ze je betrappen heb je wel een probleem.

Uitstapjes

Flagstaff is het ideale uitgangspunt om andere plaatsen in de VS te bezoeken. Op ongeveer een uur afstand ligt de wereldberoemde Grand Canyon, een uur de andere kant op liggen de rode rotsen van Sedona en vijftig kilometer verderop is een meteorietkrater. Verder is Las Vegas ‘slechts’ vier uur rijden, ben je in zeven uur in Los Angeles en is Phoenix altijd leuk om te bezoeken als er ineens een onverwachte sneeuwbui is.

Woonruimte
Via de universiteit is er altijd woonruimte te krijgen. Voor ISEP-studenten is deze woonruimte gratis. Andere internationale studenten moeten hier wel een flinke duit voor betalen. De universiteit zorgt er eigenlijk altijd wel voor dat je een plek toegewezen krijgt. Heb je geen zin om je kamer te delen met een roommate, dan is het altijd nog een optie om woonruimte buiten de campus te vinden.

Dit artikel is geschreven door Janneke Kloosterman. Zij studeerde vier maanden Electronic Media and Film aan de Northern Arizona University in Flagstaff.