DIA DHUIT, WELCOME TO GALWAY!

Galway, de onder Ieren populaire badplaats midden in het nog Iers-sprekende gedeelte van Ierland, blijkt een uitstekende plek om een semester als Erasmusstudent door te brengen.

odg_galway1De stad
Galway, ‘Gaillimh’ in het Iers, is de hoofdstad van het gelijknamige graafschap en de grootste stad van het westen van Ierland.  De stad is direct gelegen aan de Atlantische Oceaan en is samen met Lissabon de meest westelijk gelegen Erasmus-bestemming voor de Nijmeegse student. Galway staat bekend om de talrijke pubs, het rijke muziekleven, haar universiteit en de vele natuurparken binnen het graafschap.
De stad voelt echt aan als een badplaats én als een studentenstad, met een lange promenade en de populatie die voor een vijfde deel uit studenten bestaat!

Galway International
De international community bestaat in Galway jaarlijks uit ongeveer vijfhonderd studenten. Het is een zeer diverse groep qua nationaliteiten, maar ook qua verblijfsduur. Zo waren er veel Spanjaarden en Amerikanen. De universiteit doet erg haar best om je jezelf thuis te laten voelen, er worden regelmatig trips georganiseerd en er is een wekelijkse borrel. Ook was er een specifieke ‘society’ (de Ierse versie van een studentenvereniging) voor internationale studenten. De groep uitwisselingsstudenten werd mede hierdoor snel heel hecht, je kwam overal je medestudenten tegen!

Je moet hierheen, want?
Uitgaan
Uitgaan en Ierland betekent: pubs! In Galway vind je nog het echte Ierland, dus ook echte Ierse pubs. Er zijn maar liefst 121 pubs, elk met hun eigen verhaal en karakteristieken. Elke avond zijn de studenten en de Ieren te vinden in deze centra van het Ierse sociale leven, waar ook ontbeten, gelunched, gedineerd, vergaderd, gedanst, gediscussieerd en opgetreden wordt. Op elk moment van de dag zijn er mensen te vinden. Vrijwel dagelijks was er livemuziek in elke pub en op straat, dit bleek een goede soundtrack voor stadswandelingen!

Uitstapjesodg_galway2
Galway wordt omringd door allerlei moois; Aran Islands, Cliffs of Moher, de Burren en Connemara zijn slechts enkele voorbeelden. Verder is Dublin relatief makkelijk bereikbaar met de trein en zijn er talrijke bustrips die vanuit Galway vertrekken. Je kunt Galway ook gebruiken als uitvalsbasis voor een roadtrip, een perfecte manier om het eiland te verkennen!

Woonruimte
De universiteit in Galway werkt samen met een zevental complexen die appartementen verhuren, je komt dus makkelijk aan een netwerk vol mogelijkheden. Verder zijn er ook veel particulieren die studenten in huis nemen. Afhankelijk van je eisen ligt de huur tussen de 250 en 400 euro, waarbij jij vaak bij andere internationale studenten zit. 

Dit artikel is gescheven door Bart Vreeman. Hij studeerde voor een semester Bedrijfskunde aan de National University of Ireland in Galway, Ierland. Je mag hem altijd mailen voor vragen over (studeren in) Galway!