WELCOME TO HATFIELD

Op twintig minuten met de trein van centraal Londen ligt Hatfield, de ware partyplace voor studenten. Hier beleven studenten aan de University of Hertfordshire de tijd van hun leven.

Hatfield1De stad

Wanneer men naar de grootte van Hatfield kijkt, is het eerder een dorp te noemen. De meerderheid van de bevolking van Hatfield bestaat uit studenten die op de campus van de universiteit wonen. Het andere deel voldoet aan het stereotype Brit: zij kijken voetbal in de pub onder het genot van een paar biertjes. Hatfield beschikt over een winkelcentrum waarin je alles kunt vinden wat je nodig hebt,  maar voor het stadse leven moet je in Londen zijn.

Hatfield International

In Hatfield bruist het van de internationale studenten. Op dit moment zijn het er meer dan vijfduizend, en dit is duidelijk te zien op de straten van de campus. Een melting pot van Aziaten, Amerikanen en Europeanen maakt dat je wordt ondergedompeld in vele culturen.

Je moet hierheen gaan, want?

Uitgaan

Aan de University of Hertfordshire staat niet alleen studeren centraal, er zijn ook een tal van uitgaansmogelijkheden. De universiteit beschikt over de grootste discotheek van de regio. Je kunt er zes avonden per week uit, onder het genot van een cider en het beste entertainment: de enige echte Vengaboys treden er regelmatig op. Mocht je de Engelse pubcultuurwillen ontdekken, dan is Londen de place to be.

UitstapjesHatfield2

Tussen Londen en Stansted Airport, is Hatfield de perfecte uitvalsbasis om de rest van het Verenigd Koninkrijk te ontdekken. Vanuit de universiteit worden er regelmatig tripjes georganiseerd naar Londen en andere steden in Engeland.  In Londen is alles mogelijk. Er zijn tientallen parken, markten, en pubs waar je je tijd goed door kunt komen. Wil je wat meer zien dan de Britse steden als Londen, Cambridge en Brighton, dan vlieg je voor paar tientjes vanuit Stansted Airport naar Dublin en Edinburgh.

Woonruimte

Op de campus van de universiteit staan huizen waarin je als student kunt wonen. Je deelt dan verschillende faciliteiten met vier studenten. Een kamer in een huis kost ongeveer 400 euro per maand. Ook heb je de mogelijkheid om in een flat op de campus te wonen. Samen met tien studenten deel je dan een ruime keuken, toiletten en douches. Een kamer in een flat kost ongeveer 450 euro per maand.

Door de verscheidenheid aan culturen en de uitgaansmogelijkheden staat een verblijf in Hatfield gegarandeerd voor een onvergetelijke tijd!

Dit artikel is geschreven door Monique van de Laar. Zij studeerde een semester Humanities aan de University of Hertfordshire in Hatfield, Verenigd Koninkrijk.