WELCOME TO KNOXVILLE!

The University of Tennessee in Knoxville is één van de vele universiteiten waar studenten naartoe kunnen gaan met het ISEP programma. Door de enorme universiteit is Knoxville is een echte studentenstad, waar veel te beleven is.

odg_knoxville1De stad
Met ongeveer 180.000 inwoners is Knoxville na Nashville en Memphis de grootste stad in de staat Tennessee. De ligging van de stad is perfect voor zowel natuurliefhebbers als stadsmensen. Binnen drie kwartier bevind je je in het prachtige natuurgebied rondom The Great Smoky Mountains. Iets verder weg, in de stad Chattanooga, ligt een prachtige waterval. Als je cultuur wilt snuiven, kun je zowel terecht in Knoxville zelf als in de grote steden Nashville en Atlanta, die ongeveer drie uur van de stad vandaan liggen. Dit klinkt ver weg, maar dit is naar Amerikaanse begrippen goed te doen.


Knoxville International

Het aantal uitwisselingsstudenten aan de University of Tennessee in Knoxville is enorm. Tientallen studenten van alle hoeken van de wereld trekken elk semester naar Knoxville. De universiteit heeft een zogenaamd International House. Hier wordt voor buitenlandse studenten busreisjes georganiseerd naar winkelcentra, grote steden en andere bezienswaardigheden. Ook worden er bijvoorbeeld kookavonden en thema-avonden gepland door studenten van verschillende culturen. Daarnaast zijn er verschillende buddy programma’s, waarin internationale studenten aan Amerikaanse studenten gekoppeld worden. Op deze manier is het een stuk makkelijker om de stad te leren kennen en bevriend te raken met Amerikanen.

Je moet hierheen, want?odg_knoxville2
Uitgaan
Cumberland Avenue, door studenten ook wel ‘the Strip’ genoemd, ligt precies achter de universiteit. Hier bevinden zich allerlei (kleine) clubs en bars. Op donderdag is vooral the Roaming Gnome populair bij studenten, waar het tot tien uur ‘animal hour’ is. In de club Tin Roof spelen vaak live bandjes. Ook in Knoxville worden er vaak houseparties gegeven. Dit is echter wel streng verboden op de campus zelf, want daar is alcohol voor iedereen -ook boven de 21- verboden.

Uitstapjes
Hoewel het fantastisch is om de grote steden als Nashville en Atlanta te bezoeken, valt er in Knoxville ook genoeg te beleven. Met de bus ben je binnen een halfuur bij West Town Mall, een enorm winkelcentrum. Elke eerste vrijdag van de maand zijn alle musea in de stad gratis te bekijken en als je liever buiten bent, kun je een rondje lopen door World’s Fair Park, waar in 1982 de wereldtentoonstelling was. En dan heb je nog de vele activiteiten die op de universiteit georganiseerd worden. Sportwedstrijden en professionele toneelvoorstellingen zijn voor studenten goed te betalen en filmavonden en het muziekfestival aan het einde van het schooljaar zijn zelfs gratis.

Woonruimte
Met het ISEP programma wordt woonruimte voor studenten geregeld. In Knoxville wordt er gestreefd om twee internationale studenten met twee Amerikaanse studenten in een appartement te laten wonen. Deze vrij kleine appartementen bestaan uit twee slaapkamers, een woonkamer, keuken, badkamer en studieruimtes. Het gebouw waar deze appartementen zich bevinden staat aan de rand van de campus. De dining halls en de enorme bibliotheek zijn maar een paar minuten lopen, maar gebouwen van sommige faculteiten zijn makkelijker te bereiken met de busjes die over de campus rijden.

Dit artikel is geschreven door Bertine van Kessel. Zij studeerde een semester Engels en American Studies aan de University of Tennessee in Knoxville, Verenigde Staten.


Terug naar het overzicht.