WELCOME TO LONDON!

London, daarbij denkt men gelijk aan de hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk. Maar ook aan de andere kant van de Atlantische Oceaan is er een London.  Een London dat jouw buitenlandverblijf zeker waard is.

London1De stad
In het zuidwesten van de Canadese provincie Ontario ligt London. Met een populatie van 368.000 is de stad is groter dan je in eerste instantie zou verwachten. Er zijn delen waar je vaak zult komen, en delen waar je vrijwel nooit komt. Downtown zijn vele clubs, restaurants en bars te vinden. Voor winkels ga je naar Masonville Shopping Mall in het noorden van de stad.

Zonder studenten geen London. Vrijwel alles in de stad draait om de studenten van de University of Western Ontario (UWO) en Fanshaw College. Wanneer deze vertrokken zijn is de stad zichzelf niet, er mist iets. Dit vond ik ook meteen het leukste aan de stad London.

London maakt deel uit van de ‘Snowbelt’. De dichtbij gelegen Great Lakes van Noord-Amerika zorgen voor een bepaalde luchtstroming. Door deze luchtstroming is een hevige sneeuwval zo nu en dan niet ongewoon. In London ligt de hele winter sneeuw. Het inpakken van een dikke winterjas is niet overbodig.

London international
De Canadees, die bestaat niet. Canada heeft een erg multiculturele samenleving. Alle nationaliteiten zijn er te vinden. Dit was ook zo op de universiteit. Studenten kwamen vanuit alle werelddelen. Er waren veel andere buitenlandse studenten die ook op uitwisseling waren. Het was een erg leuke community waar ik veel vrienden gemaakt heb. Een keer per week was er een Global Cafe, elke woensdag ging een groep internationals naar het optreden van de UWO legende Rick Mghie, en er is menig international-huisfeest georganiseerd.

Je moet hierheen gaan, want:London2

Uitgaan
De University of Western Ontario, en daarmee London, is in Canada berucht door het goede uitgaansleven. Het is zelfs zo dat Western in 2011 op de vierde plaats is geëindigd in de Top 10 Party Schools van het Playboy magazine. Waarschijnlijk omdat je in London letterlijk elke dag wel ergens goed uit kunt gaan.

Ik ging een tot twee keer per week uit. Vaak met Internationals, soms met huisgenoten. Meestal vindt er eerst een ‘Pre-Party’ plaats. Deze beginnen al rond acht uur. Daarna ga je met zijn allen naar Gatsby’s. Of Jacks. Of Ceeps. Of Jim Bob Rays. Of the Frog. Of Cobra. Je kunt nog redelijk op tijd naar bed ook, want om twee uur gaat alles dicht.

Uitstapjes
De dichtstbijzijnde grote stad is Toronto. Dit is ‘maar’ twee uur rijden. Dat is niks, voor Canadese begrippen. Ze vinden dan ook dat wij in Nederland allemaal dichtbij Amsterdam wonen. Er zijn genoeg leuke uitstapjes te maken. Naar steden in zowel Canada als de Verenigde Staten. London ligt erg dicht tegen de grens met de VS. Ook de beroemde Niagara Falls zijn vanuit London te bezoeken.

Steden die ik heb bezocht zijn Toronto, Ottawa, Montreal, Detroit en Chicago. Veel Canadese studenten gaan in Februari tijdens Reading Week op vakantie. Bij voorkeur naar een lekker warm land. Ik ben met een groep internationals naar Cuba geweest.

Ook organiseert het International and Exchange Student Centre het hele jaar door activiteiten. Voorbeelden hiervan zijn een ijshockey wedstrijd bezoeken, schaatsen en Snow Tubing.

Woonruimte
In London wonen studenten zowel op de campus als buiten de campus. Er is dus de mogelijkheid om op de campus te gaan wonen, maar er wonen net zoveel internationals buiten de campus. Ik woonde met vier Canadezen in een huis buiten de campus. Het was erg leuk om zo gelijk in contact te komen met de lokale Canadezen. Erg gezellig en ook nog eens goed voor je Engels. Het vinden van een huis was makkelijker dan gedacht!

Milou Jansen studeerde een semester Marketing & Society aan de University of Western Ontario.