VELKOMMEN TIL OSLO!

Studeren in Noorwegen, is dat niet alleen maar heel erg duur en koud? Goedkoop en warm kan je het inderdaad niet noemen, maar heel Noorwegen is prachtig en Oslo zelf is voor internationale studenten zeker aan te raden!

odg_oslo1De stad
Oslo is de hoofdstad en hiermee ook gelijk de grootste stad van Noorwegen. Oslo heeft relatief gezien weinig inwoners (zo’n 600.000) maar is qua oppervlakte groter dan vele Europese hoofdsteden. In het centrum zijn alle kroegen en winkelstraten te vinden in zowel traditionele, hippe als alternatieve wijken. Het openbaar vervoer is geweldig geregeld. Met je studenten OV- kaart kan je de ferry, metro, bus en tram gebruiken. Die zijn altijd op tijd en brengen je overal naartoe.

Oslo heeft veel prachtige gebouwen en gebieden, zoals het Operahuis met een prachtig uitzicht over de fjord en de Karl Johans Gate met zijn statige gebouwen. Daarnaast kan je vanuit Oslo makkelijk de geweldig mooie natuur in trekken! Het klimaat van Oslo wordt misschien vaak gezien als koud en nat, maar dat valt reuze mee. Vooral wanneer de zon schijnt is het al snel warm en is de hele bevolking buiten aan de fjord te vinden.

Oslo International
Oslo trekt met z’n kwalitatief goede onderwijs veel internationale studenten. Er is een introductie van ongeveer een week waarin je allerlei activiteiten onderneemt met je Buddy group, waardoor je iedereen snel goed leert kennen.

Je moet hierheen want?
Uitgaanodg_oslo2
Oslo kent veel hippe barretjes en clubs, maar in de meer alternatieve wijken vind je ook heerlijk ontspannen jazzcafés. Het enige probleem zijn de hoge entree- en alcoholprijzen, maar door de vele kitchenparty’s op de studentencomplexen is dit geen groot probleem. Één of twee keer per week ga je degelijk uit in de stad en de andere dagen borrel of feest je in een keuken in je complex. Dat is echt heerlijk, want op die manier leer je heel erg veel mensen kennen die allemaal in hetzelfde gebouw wonen!

Uitstapjes
Wanneer je in Noorwegen bent moet je wel uitstapjes maken! Het is zeker prijzig, maar het is het geld 100% waard! Aan de Zuid- en Westkust zijn de beroemde fjorden te vinden, die werkelijk adembenemend zijn. Ook de stad Bergen in het westen is een bezoekje waard. Daarnaast kan je ook nog naar het noorden vliegen voor het Noorderlicht en de Noordpool!

Woonruimte
De University of Oslo garandeert al haar internationale studenten een kamer in één van de studentencomplexen. De meeste internationale studenten wonen in de complexen Sogn of Kringsja. Vooral Sogn is aan te raden, hier gaan namelijk maarliefst drie metrolijnen en twee bussen naartoe. Daardoor is het altijd goed bereikbaar vanuit de stad. De kamers zijn duur, maar zorg dat je niet in de aller-goedkoopste kamer komt, want die zijn erg oud en minder fris. Neem gewoon de iets duurdere kamer, dat scheelt een hoop!


Dit artikel is geschreven door Wienke Havinga. Wienke studeerde voor 5 maanden Rechten aan de University of Oslo, Noorwegen.