WELCOME TO TORONTO

Toronto is met 2,7 miljoen inwoners de grootste stad van Canada. Op straat kom je mensen tegen met allerlei verschillende achtergronden, omdat immigranten van over de hele wereld zich in deze stad gevestigd hebben. Dit zorgt ervoor dat je je al snel thuis voelt in deze wereldstad. Als je het even gehad hebt met de drukte kun je je terugtrekken in de vele parken die je overal in de stad tegenkomt. Zelfs in het businesscentrum vind je nog veel groen!

odg_toronto1De stad
Toronto is de hoofdstad van de provincie Ontario en het ligt aan het Ontariomeer, één van de vijf grote meren. Het bekendste gebouw van Toronto is de CN-tower, die een paar jaar geleden nog het hoogste bouwwerk ter wereld was. Toronto heeft verschillende universiteiten, waarvan University of Toronto de grootste is met 80.000 studenten. De universiteit ligt op de St. George campus en ook in de wijken hieromheen kom je veel studenten tegen.

Toronto International
Veel internationale studenten studeren in Toronto. Ook zou je de studenten uit de westkust van Canada al bijna als internationale studenten kunnen zien: zij moeten vijf uur vliegen om in Toronto te komen. De internationale studenten komen uit allerlei landen. Vooral in de periode van april tot augustus komen er veel buitenlandse studenten, omdat het collegejaar dan voorbij is en er veel stageplaatsen beschikbaar zijn voor de summerstudents.

Je moet hierheen, want:
Uitgaan
Leuke clubs en pubs zijn door de hele stad te vinden. De prijzen, muzieksoort en bezoekers van de cafés zijn afhankelijk van in welke wijk je zit. Downtown is de entree en drank duurder (ongeveer €5,- per biertje), maar is het uitgaan wel het meest met uitgaan in Europa te vergelijken. Een echte aanrader is de London Taphouse, waar je op verschillende verdiepingen kunt feesten en in de zomer vanaf de rooftop patio een geweldig uitzicht hebt op de CN-tower. Canadees bier is niet zo lekker, maar gelukkig zijn de Canadezen hier zelf ook al achter. Bijna overal is wel Nederlands (meestal Heineken) of Belgisch bier te verkrijgen.

Uitstapjesodg_toronto2
Je hoeft je zeker niet te vervelen als je in Toronto zit. Een bijzondere wijk is Kensington Market. Op deze zeer internationale markt vind je alles van tweedehands kleding uit de jaren ’70 tot Portugees eten en Afrikaanse sieraden. Verder is een uitstapje naar de Toronto Islands zeker aan te raden. In de zomer kun je hier lekker aan het strand liggen en het Ontariomeer induiken, maar ook in de lente is het de moeite waard om rond te lopen door de parken op de verschillende eilandjes. De Niagara Falls zijn heel gemakkelijk met de bus te bereiken. Met twee uur rijden ben je al bij de grootste watervallen ter wereld en hoor en zie je het water met veel geweld naar beneden storten. Als je wat meer tijd hebt is een bezoekje aan Montréal of Wasaga Beach erg leuk.

Woonruimte
De meeste studenten wonen downtown of rondom de St. George Campus. Je betaalt wat meer voor een kamer dan dat je in Nederland gewend bent. De prijzen liggen tussen de 600 en 1000 euro per maand. Als je verder van de universiteit afwoont zullen de prijzen iets lager liggen, maar je moet dan wel ongeveer 45 minuten reistijd tellen voor de metro. Een kamer vind je het gemakkelijkste door via je universiteit een kamer te regelen. Er zijn kamers beschikbaar voor buitenlandse studenten en mensen willen je doorgaans graag helpen bij het vinden van een kamer. Het openbaar vervoer is goed geregeld in de stad, maar ook zie je veel mensen te voet naar hun bestemming gaan. Er liggen fietsstroken op de wegen rondom de campus en ook downtown vind je fietspaden, dus ook met de fiets is Toronto goed begaanbaar.

Dit artikel is geschreven door Yvonne Hartman. Zij studeerde Biomedische Wetenschappen aan de University of Toronto, Canada.