WELCOME TO WASHINGTON

Het hart van de Amerikaanse politiek, buitenlands beleid en omringd door ambassades, denktanks en prestigieuze instituten: Washington D.C. is het epicentrum van internationale functies en beleid. Deze snelle stad herbergt beleidsmakers, activisten en studenten in the district.

Washington1De stad

Als de hoofdstad van de VS maakt the District geen deel uit van een Amerikaanse staat en huist het ongeveer 650.000 inwoners binnen haar grenzen, maar ruim een miljoen in de stedelijke conglomeratie. Het warme zeeklimaat zorgt voor een warm voor- en najaar, een broeierige zomer en een wisselende winter. D.C. is geen grote stad zoals New York, maar heeft wel veel te bieden op het gebied van geschiedenis, cultuur en uitgaan, en grote steden aan de oostkust zijn maar een paar uur weg. Je zult je hier niet snel vervelen!

Washington International

Washington D.C. trekt jaarlijks veel internationale studenten voor stages, uitwisselingen of volledige studies en kent een aantal grote universiteiten, waaronder Georgetown, American University, Johns Hopkins SAIS, George Washington en Howard University. Alle universiteiten hebben extra voorlichtingen voor internationale studenten, maar er is een duidelijk verschil tussen de universiteiten met campus, of die puur gericht zijn op grad school. Ondanks dat is D.C. klein en kom je veel studenten van andere universiteiten tegen. Mede-Nederlanders kun je vinden tijdens de Dutch District Happy Hours en netwerken is hier de norm.

Je moet hierheen, want:

UitgaanWashington2

Vanwege haar vele studenten huist D.C. veel kroegen, onder andere in Adams Morgan en U Street. Je zult snel ontdekken dat Happy Hour een cultuur is, vaak gepaard met Food Truck Friday, microbreweries en dakterrassen. De meeste kroegen sluiten echter tussen twee en vier, maar er zijn veel huisfeesten waar je zomaar verzeild kunt raken (beerpong en rode bekertjes!). Vanwege de vele ambassades is een embassy party ook een onvergetelijk evenement en moet elke Washingtonian geloven aan de brunch, een excuus voor mimosa’s en Bloody Mary’s op zondagochtend.

Uitstapjes

De culturele diversiteit laat niet alleen haar sporen na in het vele ethnic food, maar ook in de rijke geschiedenis. Een bezoek aan de monumenten, Library of Congress en National Archives staat gegarandeerd voor een typisch staaltje Amerikaans patriottisme. Alle evenementen in D.C. gehad en het hele Smithsonian gezien? Grote steden zoals Philadelphia en New York liggen binnen handbereik en een buskaartje kost nog geen vijf dollar. Sportieve uitstapjes zijn er genoeg langs de Potomac rivier, aan Chesapeak Bay en de verschillende nationale parken waar je heen kunt om de stad te ontvluchten.

Woonruimte

Wanneer je hier als internationale bachelor student op uitwisseling komt, is de kans groot dat de universiteit woonruimte aanbiedt. De meeste graduate studenten zullen het echter zelf uit moeten zoeken, maar via Craigslist is snel wat gevonden (ISH is ook een optie). Wonen in de district in buurten zoals DuPont Circle, Adams Morgan en Logan Circle is duur maar niet onmogelijk. Naast de populaire studentenbuurten zoals Columbia Heights worden andere wijken compleet onder handen genomen en slaat gentrification toe in NoMa en Shaw, waar je tegen redelijke prijzen luxe appartementen kunt krijgen. In Arlington, Alexandria, Pentagon en Chrystal City zijn voldoende opties maar de prijzen zullen niet vergelijkbaar zijn met die in Nijmegen. Gelukkig is D.C. ook nog eens een vriendelijke fietsstad en is de afstand te overzien!

Dit stuk is geschreven door Chelsey Buurman. Zij volgt een master International Relations and International Economics aan Johns Hopkins University SAIS in Washington, D.C. in de Verenigde Staten.