WELCOME IN WOLVERHAMPTON!

Wolverhampton, onder bewoners eerder bekend als Wolves, is een klein stadje in het middenwesten van Engeland.

odg_wolverhampton1De stad
Wolverhampton is echt een studentenstad, overal is wel studentenkorting te krijgen. Wolves is door de historische ligging een industriestad en dat is helaas ook te zien. Groen is er niet veel, maar dat wordt gecompenseerd door het West Park, waar regelmatig studenten een potje tennis of cricket spelen en picknicken. De stad heeft ruim 200.000 inwoners, maar het centrum is redelijk klein. De universiteit ligt midden in het centrum, waardoor de stad geregeld vol zit met studenten die even snel gaan winkelen of koffie halen bij Starbucks. Naast de universiteit is het stadion van deWolverhampton Wanderers, waar je als student met korting naar een wedstrijd kan.

Wolverhampton International
De University of Wolverhampton ontvangt jaarlijks veel internationale studenten. Er zijn opvallend veel Erasmus studenten die er voor een jaar zitten. Dat is voor de studenten die ‘maar’ een half jaar zitten een voordeel omdat zij dan op sleeptouw genomen worden. De universiteit zelf organiseert een mini-introductie waardoor je snel anderen uit verschillende landen leert kennen. Daarnaast krijgen internationale studenten de kans om voor een prima prijsje (12 pond) andere steden te bezoeken als Manchester, Bath, Cambridge, Oxford, etc.

Je moet hierheen gaan, want?
Uitgaanodg_wolverhampton2
Wolves kent veel clubs waar je drankje en een dansje kan doen. Drankjes zijn relatief goedkoop, mede door hoge entreeprijzen (3-5 pond). Voor veel studenten is dit best prijzig zeker wanneer je elke week uit wilt gaan. Hierdoor zijn er veel ‘kitchen parties’ waar men gaat indrinken voordat ze de stad in gaan. Op maandag is Babylon 90’s Bar een aanrader. De bar is vooral bekend om hun grote cocktails die je voor een zacht prijsje kan kopen. Iedereen gaat op woensdag naar de Indibar waar je voor één pond mixjes achterover tikt. Voor alle andere dagen is Walkabout een aanrader om helemaal los te gaan. Met twee verdiepingen en een terras is dit de grootste club in Wolverhampton.

Uitstapjes
Met een treinritje van een kwartier is Birmingham een stad die je zeker (regelmatig) moet gaan bezoeken. Na London is dit de grootste stad van de Verenigd Koninkrijk. Naast het grootste winkelcentrum van Engeland, heeft Birmingham ook nog een eigen Chinatown en kleine kanalen die je kan bezichtigen. Een bezoekje aan Black Country Museum is zeker de moeite waard. Hier begon ooit de Industriële Revolutie en vele attributen van die tijd staan daar om bekeken te worden. Voor London-liefhebbers: een treinritje kost twaald pond (mits je ruim van te voren online boekt) en duurt ruim anderhalf uur.

Woonruimte
Vlak voor aankomst regelt de universiteit je accommodatie (mits je dit op tijd aangeeft). De campusaccommodaties (tien minuten lopen vanaf het centrum) zijn verschillend in kwaliteit en prijs. De goedkoopste is 1400 pond en je deelt hierbij de keuken, twee wc’s en twee douches met elf anderen. Bij sommige accommodaties deel je slechts de keuken, maar hier betaal je ook iets meer voor. Heb je meer te besteden dan is Chamber 51 een optie. Je krijgt een studio en zit midden in het centrum. Daarnaast is er ook nogVictoria Halls: hierbij deel je ook slechts de keuken en zit je met vier anderen op een gang. Nadeel is dat je alleen een jaarcontract kan krijgen, maar regelmatig gaan er studenten weg waarvan je het contract over kan nemen. Tip: zoek ruim van te voren via de Facebookpagina van Erasmus Wolverhampton. Veel studenten bieden hier een kamer aan.

Dit artikel is geschreven door Annisa van der Vusse. Zij studeerde 5 maanden Media en Human Resource Management aan de University of Wolverhampton, Verenigd Koninkrijk.